MUŞ / BULANIK - Erentepe Yatılı Bölge Ortaokulu

Erentepe Yatılı Bölge Ortaokulu

Adres
ERENTEPE BELDESİ FATİH MAH. MUŞ BUL. ERENTEPE IMAM HATIP ORTAOKULU DERSLIKLER BLOK NO: 2 BULANIK / MUŞ
Vizyon
Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;Olursa bir şikâyet ölümden olsun. Cahit Sıtkı TARANCI
Misyon
Erentepe YBO olarak misyonumuz, her öğrencimize güvenli, motive edici bir ortamda kişisel disiplini, motivasyonu ve öğrenmede mükemmelliği destekleyen bir eğitim vermektir. 75. Yıl Erentepe YBO öğrencilerinin global alanda sorumluluğunu taşıyarak başarılı olabilecek ve katkıda bulunabilecek, özgür ve kendine yetebilen yetişkin insanlar olarak yetişmelerine yardımcı olacak şekilde aileleri ve toplumu biraraya getirmektir.
Başarılar
474.474 puan alan Seyitnur TUTAR isimli öğrencimiz il 13.sü ve Bulanık ilçe birincisi olmuştur. Öğrencimiz Malatya Fen Lisesini kazanmıştır. Ayrıca bir öğrencimiz Muş Fen Lisesini, 25 öğrencimiz Anadolu Liselerini, 8 öğrencimiz Sağlık Meslek Liselerini, 3 öğrencimiz Spor Lisesini ve 1 öğrencimiz de Güzel Sanatlar Lisesini kazanmıştır.
Kütüphane Kitap Sayısı :1940
KALORİFER
İngilizce - Arapça
Ulaşım
Okulmuz Ağrı-Muş yolu üzerinde olduğu için ulaşım beldeye ait minibüs kooperatifleri ve Bulanık Muş arası yolcu taşıma araçlarıyla gerçekleşmektedir.
Servis Bilgisi
Okulumuz Öğretmenlerinin bir kısmı lojmanda ikamet ederken diğer öğretmenler anlaşmalı servislerimizle ilçeye gidip gelmektedir.
Yerleşim Yeri
Erentepe beldesi 4900 nüfusa sahip olup beldede market, petrol ofisi, kıraathane halı saha mevcuttur.
Muş Merkeze 87 km, Bulanık Merkeze 27 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz Sportif faaliyetlerde son derece başarılı bir okul olup Muşta isminden sıkça söz ettirmiştir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz Bilim Fuarlarında Türkiyedeki öncü okullardandır. Her sene düzenlenen bilim fuarlarına düzenli olarak katılmayı gelenek haline getirmiştir.